24 Mart 2016 Cuma günü açış toplantısı yapılan projede şu ana kadar 7 okulumuzdan 167 öğrencimiz okul dışı öğrenme ortamlarını uzmanlar rehberliğinde deneyimleme fırsatı buldu. Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesinde yapılan etkinliklere, Ahmet Hamdi Tanpınar Ortaokulu, Abdulkadir Geylânî İmam Hatip Ortaokulu, Mevlânâ Ortaokulu, MitatEnç Görme Engelliler Ortaokulu, Kâni Karaca Görme Engelliler İmam Hatip Ortaokulu katıldılar. Anadolu kültürüne ait somut olmayan unsurların sergilendiği müzede, Dede Korkut hikâyelerini dinleyen öğrenciler, Karagöz ve Hacivat gösterisinin yanı sıra ıhlamur baskı tekniğini deneyimleyerek bu sanatı tanıma fırsatı buldular. Geleneksel çocuk oyunlarını da oynama fırsatı bulan öğrencilerin etkinliklerden son derece memnun ayrıldıkları gözlemlendi.
Ankara Rahmi M. Koç Müzesinde yapılan etkinliklere ise, ÖzkentAkbilek Ortaokulu ve Susuz Ortaokulu öğrencileri katıldı. Müze Eğitimcisi Ayşe Bağırıcıoğlu’nun rehberliğinde Zaman İçinde Bilim Atölyesi başlığıyla düzenlenen etkinliklerde öğrencilerimiz iletişim araçlarının gelişimine birinci elden tanıklık ettiler. Yapılan etkinliklerle fonograftan pikapa, plaktan kasete kadar ses kayıt cihazlarının gelişimini birinci elden deneyimleyen öğrencilerimiz, yaptıkları duvar gazeteleri ve çalışma kâğıtlarıyla öğrendiklerini pekiştirdiler.
Etkinlikler sonrasında öğle yemeğini yiyen öğrencilerimiz, Yenimahalle Gençlik Merkezindeki tanıtım etkinliğine katıldılar ve Gençlik Merkezlerinin çalışmaları hakkında bilgi edindiler. Yapılan etkinliklerin değerlendirildiği çalışmaların ardından öğrencilerimize ve öğretmenlerimize katılım belgeleri takdim edildi.
Proje kapsamında 22 Mayıs 2017 tarihine kadar 9 okulumuz daha farklı mekânlarda okul dışı öğrenme ortamlarını deneyimleme şansı elde edecekler.